top of page

Johanne Nielsdatter 

DØMT TIL Å BRENNES

FRYKTEN FOR DET UKJENTE, DET SOM ER ANNERLEDES, SKYGGER FOR DE KORTE LIVENE VÅRE OG LAGER MYE BRYDERI.

HVOR KOMMER DENNE FRYKTEN FRA? 

 

 

                                      

 

 

 

 

I 1695 ble Johanne Nielsdatter fra Kvæfjorden dømt til døden og brent på bål for hekseri. De fleste papirene etter hennes jordiske liv har lidd samme skjebne som hun selv; de ble brent. 

Hun var den siste av 303 mennesker i Norge som fikk denne dommen på 1600-tallet. Halvparten kom fra Nord-Norge, de fleste fra Finnmark, og de fleste var kvinner.

Manusforfatter Ola Bremnes har gitt historien nytt liv gjennom tekster med nordnorsk varme, humor og kraftsalver - tonesatt av komponist Arne Dagsvik. Et bestillingsverk gjort av Trio Gnist som har resultert i en moderne kammeropera med musikk, sang og fortelling. 

Trio Gnist er en nordnorsk klassisk trio bestående av sang, cello og piano. Trioen er spesialisert innen klassisk musikk, men arbeider også med andre sjangre og uttrykk. I Johanne Nielsdatter får de leke seg i landskapet mellom klassisk, viser, pop og kabaret.  

 

 

 

 

 

 

De medvirkende

"GRIPENDE FREMSTILLING AV GRUFULL HENDELSE I KVÆRFJORD" (Terningkast 5) 
 

Harstad Tidende

Please reload

BJØRN SUNDQUIST forteller, prest og bøddel

Bjørn Sundquist er en av Norges mest etablerte og meritterte skuespillerne. Han ble i 2005 kåret til det siste århundrets beste mannlige filmskuespiller.

Sundquist har en imponerende filmografi og har deltatt i mange tv-serier. Han har et bredt register og har spilt komedier, krim, drama, og ulike genrefilmer.

Av hans nyeste prosjekter er Her er Harold (2014), der han igjen vant Amandaprisen for Beste mannlige skuespiller. Han blir også å se i NRKs kommende TV-serie Monster. 

STINE MARI LANGSTRAND Sopran

Stine Mari Langstrand er utdannet ved NTNU og er svært attraktiv som frilanssanger innen sjangre som klassisk, musikal, pop og rock.

MONICA MUNKVOLD DØSEN Piano

Monica Munkvold Døsen har mastergrad i piano fra Cosenza, Italia. Hun er frilanspianist, akkompagnatør og er faglig leder ved Talentutviklingsprogrammet ved Norges musikkhøgskole. 

INGEBORG SKOMEDAL TORVANGER Cello

Ingeborg Skomedal Torvanger er utdannet fra NMH og har mastergrad fra både Stavanger og Rotterdam i Nederland. Hun er frilans cellist og er aktiv som orkestermusiker og har jobbet med en rekke norske artister.

Tekstforfatter og Komponist

OLA BREMNES tekstforfatter

Ola Bremnes har skrevet alle sangtekster og manus til Johanne Nielsdatter –Dømt til å brennes.

Sangskriveren, forfatteren og kulturmennesket Ola Bremnes har lang fartstid. Han startet sin karriere i duo med sin søster Kari allerede i 1980. I løpet av de 35 årene som har gått siden starten har Ola utviklet seg til å bli en av landets mest etterspurte visekunstnere. Han har skrevet ikoniske sanger som f.eks. Sang til byen, Sola, Mannen i ausa og Har du fyr. I tillegg har han bidratt med tekster til utallige forestillinger og bøker, og samarbeidet med musikere, skribenter, billedkunstnere og kor over det ganske land. 

ARNE DAGSVIK komponist

Arne Nikolai Dagsvik har skrevet all musikk til Johanne Nielsdatter – Dømt til å brennes.

Arne er en dirigent, komponist og arrangør som særlig har arbeidet med komusikk. Han kommer opprinnelig fra Åfjord i Sør-Trøndelag, men har vært bosatt i Skånland kommune i Troms i over 40 år.

Arne Dagsvik er utdannet lærer og organist, men har arrangert eller komponert mer enn 1000 sanger for kor. Han har dirigert kor i mer enn 48 år, og har lenge jobbet som musikklærer for videregående skule. I 1993 ble han tildelt Nordlysprisen, som blir gitt til utøvende musikere eller komponister som har utmerket seg ved høyt kunstnerisk nivå gjennom sin virksomhet i Nord- Norge. 

VERA KROHN SVALENG regissør

Vera har en mastergrad i Teatervitenskap fra Universitetet i Oslo, og livslang fartstid innen ulike former for scenekunst. Hun har bakgrunn fra dans og fysisk teater, og har regissert alt fra absurd drama til kammeropera. De siste årene har hun hovedsakelig virket som dramaturg i full stilling ved Trøndelag teater og Den Nationale Scene.

bottom of page